شاید برای شما هم پیش امده باشد که تلفن همراه به طرز اگهانی دچار مشکلاتی از قبیل خرابی، هنگی، کندی و… شده باشد عیب یابی گوشی های هوشمند یکی از کارهایی است که هنگام به وجود آمدن مشکل نرم افزاری و یا سخت افزاری باید انجام داد. روش هایی برای عیب یابی گوشی های هوشمند وجود دارد که شما می توانید به وسیله آن ها، متوجه شوید مشکل گوشی هوشمند شما چیست. یکی از این روش ها تست سلامت گوشی است. در آموزش های قبلی به رش های جهت بررسی سلامت باتری موبایل پرداختیم. در این مقاله از میزبان فا مگ می خواهیم در مورد روش های مختلف تست سلامت گوشی و عیب یابی تلفن همراه اندرویدی مانند کد تست گوشی اندروید مطالبی را تشریح کنیم. در انتهای مقاله نیز در مورد عیب یابی گوشی خاموش نکاتی را ارائه می کنیم.
در مقاله آموزش روش های عیب یابی گوشی اندروید در مورد موضوعات زیر توضیحاتی را ارائه می کنیم :
- آموزش روش های عیب یابی گوشی موبایل
- کد تست سلامت گوشی اندروید
- برنامه عیب یابی گوشی
- عیب یابی گوشی خاموش
عیب یابی گوشی های هوشمند
برای متوجه شدن ایرادات تلفن همراه می بایست در راستای عیب یابی گوشی های موبایل اقدام کرد مخصوصا اگر موبایل چندین سال مورد استفاده قرار گرفته باشند.
زمان خرابی موبایل یا زمانی که قصد خرید یک گوشی دست دوم هم دارید تست سلامت گوشی و عیب یابی آن می تواند بسیار مفید باشد.
هر گاه احساس کردید مشکلی در گوشی تلفن همراه ایجاد شده است اولین کار آن است که با استفاده از راهکاهایی که در ادامه در مورد آنها توضیح می دهیم، سلامت گوشی را بررسی و تست کنید. در شرایطی مثل نمونه های زیر حتما می بایست گوشی موبایل عیب یابی شود:
- تلفن همراه سرعت گذشته را ندارد.
- دیر شارژ می شود.
- خیلی سریع شارژ خالی می کند.
- تاچ گوشی به خوبی کار نمی کند.
- و…
مسلما دانستن اینکه کدام قسمت یا قطعه از موبایل دچار مشکل شده در اصلاح و تعمیر آن کمک کننده خواهد بود.
آموزش روش های عیب یابی گوشی موبایل
اولین روش عیب یابی گوشی های هوشمند استفاده از کد های پیشفرضی است که آنها را با نام کد تست گوشی یا کد های مخفی گوشی می شناسیم. با شماره گیری این کدها می توان به راحتی مشکل گوشی را عیب یابی کرد. روش دوم استفاده از نرم افزارهای موبایلی تست سلامت و روش سوم نیز نرم افزار عیب یابی گوشی با کامپیوتر است. در ادامه به شرح مفصل این روش ها خواهیم پرداخت.
1- کد تست سلامت گوشی اندروید
کد عیب یابی گوشی کدهایی در اندروید هستند که شما می توانید به وسیله آنها قابلیت های مخفی از موبایل خود را فعالسازی کنید. همچنین به وسیله کد عیب یابی گوشی، می توانید گوشی خود را تست کنید. در ادامه کد های تست گوشی های اندروید را برای آموزش عیب یابی گوشی موبایل به شما را توضیح داده ایم.
- کد #*0#*
- کد *#*#4636#*#*
توجه کنید که کد عیب یابی گوشی برای مدل های گوشی مختلف ممکن است متفاوت باشد یا در برخی مدل ها عمل نکند!
کد عیب یابی گوشی #*0#*
برای تست کلی گوشی مانند صفحه اصلی، دوربین، ویبره گوشی، بلندگو و… می توانید از این کد عیب یابی گوشی استفاده کنید. برای وارد کردن کد باید مراحل زیر را انجم دهید:
- در ابتدا نماد Call را لمس کنید.
- کد عیب یابی گوشی #*0#* را شماره گیری کنید.
- در این صفحه می توانید گزینه های مختلفی را چک کنید.
از جمله بهترین موارد که می توانید با این کد عیب یابی گوشی اندروید مورد بررسی قرار دهید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- Red/Green/blue: سه رنگ اصلی صفحه گوشی را برای پیدا کردن پیکسل های سوخته یا معیوب چک کنید.
- Vibration: تست سخت افزار ویبره گوشی در این قسمت صورت می پذیرد.
- Mega Cam: دوربین های گوشی خود را می توانید با ابزار مورد آزمایش قرار دهید.
- Sensor: سنسور های متفاوت گوشی را از جمله سنسور شتاب و ژیروسکوپ را بررسی می کند.
- Touch: تاچ صفحه را به صورت نقطه به نقطه می توانید آزمایش کنید.
- Speaker: اسپیکر یا همان بلندگو های گوشی را می توانید با این گزینه تست کنید.
- Sub Key: دکمه های جانبی گوشی را بررسی کنید.
- Front Cam: این ابزار مناسب تست دوربین جلوی گوشی است.
- Hall IC: سنسور های مغناطیسی را می توانید با این گزینه تست کنید.
- Black: تست رنگ سیاه در صفحه برای پیدا کردن پیکسل های سوخته یا معیوب است.
- Version: این قسمت نسخه سیستم عامل و مشخصات کلیگوشی را نمایش می دهد.
کد تست گوشی *#*#4636#*#*
این کد برای تست کردن قابلیت های خاصی مانند درصد سلامت باتری، تست شرایط اینترنت گوشی و نمایش مشخصات تخصصی گوشی مورد استفاده قرار می گیرد.
- در ابتدا کد *#*#4636#*#* را شماره گیری کنید.
- پس از وارد کردن کد تست سلامت گوشی به صورت خودکار به صفحه زیر هدایت خواهید شد.
در این بخش سه گزینه زیر را مشاهده می کنید:
- Phone information: در این قسمت اطلاعات کلی در خصوص موبایل و باتری خود مشاهده می کنید.
- Usage statitics: در بخش دوم آمار کلی از میزان استفاده بخش های مختلف موبایل نمایش داده می شود.
- WI-FI information: در این قسمت نیز اطلاعات کلی از شبکه اینترنتی مشاهده می کنید.
این تست ها برای آموزش عیب یابی گوشی موبایل کمی تخصصی می باشد و به کاربر های تازه کار پیشنهاد نمی شود!
2- برنامه عیب یابی گوشی
نرم افزارهای مختلفی برای عیب یابی گوشی موبایل اندروید و آیفون ارائه شده است. اغلب این نرم افزارها محیط کاربری بسیار مناسبی دارند و به راحتی می توانید از آنها استفاده کنید و درصد سلامت گوشی خود را تست کنید. نرم افزار عیب یابی گوشی موبایل برای بررسی سلامت تلفن همراه می تواند گزینه مناسبی باشد. چرا که هر نرم افزار عیب یابی گوشی موبایل با استفاده از قابلیت هایی که دارد می تواند به صورت کلی و دقیق تر فرآیند عیب یابی را انجام دهد. از جمله نرم افزار عیب یابی گوشی موبایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برنامه TestM: برای سیستم عامل IOS و اندروید
- برنامه AccuBattery: یک برنامه عیب یابی گوشی اندروید که می توانید از آن ها برای تست کردن عیب ها و درصد سلامت باتری استفاده کنید.
- برنامه Phone Check and Test: این نرم افزار هم برای بررسی سلامت موبایل اندرویدی و عیب یابی آن بسیار کاربردی است اما در ایران قابل دسترس نیست. به واسطه این برنامه می توانید از سلامت نمایشگر، باتری، وای فای، صدا، Gps و بسیاری از قابلیت های گوشی خود مطمئن شوید.
نرم افزار عیب یابی گوشی موبایل برای اندروید و آیفون
TestM یک نرم افزار عیب یابی گوشی موبایل است که با استفاده از آن می توان به راحتی تست صفحه لمسی گوشی، صدا، دوربین، حسگر ها، تنظیمات اینترنت، سیمکارت و…. را انجام داد. این نرم افزار عیب یابی گوشی موبایل با تست اصلی ترین قطعات و قابلیت های گوشی همراه در پیدا کردن ایرادات موبایل بسیار کمک کننده است. روش کلی استفاده از برنامه TestM به این شکل است:
- ابتدا در خصوص دانلود نرم افزار تست سلامت گوشی اقدام کنید.
- پس از دانلود و نصب نرم افزار در هنگام اجرای برنامه اجازه های دسترسی را به این برنامه بدهید.
- پس از قبول کردن اجازه های دسترسی صفحه اولیه برنامه برای شما نمایش داده می شود که چهار گزینه دارد.
- گزینه اول Trade-in در بالا سمت راست مواردی مانند دکمه های کنار گوشی، دوربین جلو و عقب، سنسور اثر انگشت، میکروفن، شارژ شدن و بلندگوی گوشی را تست می کند. پس از انجام تست مطابق تصویر زیر خلاصه ای از نتیجه تست را نمایش می دهد.
- گزینه دوم Insurance نام دارد و مواردی مانند میکروفن، بلندگوی مکالمه، وای فای، اسپیکر، دوربین جلو و اسکرین گوشی را چک می کند. (بعضی از موارد تکراری است.)
- مورد بعدی Diagnostics است و به صورت کلی موارد متعددی را ارزیابی می کند و پیشنهاد می شود از آن استفاده کنید. این تست قطعاتی مانند چیپست گوشی را هم تست می کند و به شما امتیاز این تست را می دهد.
عیب یابی گوشی خاموش
عیب یابی گوشی خاموش فقط باید به اشخاص متخصص که تجربه دارند یا آموزش دیده اند سپرده شود، ولی به شما پیشنهاد می دهیم که قبل از هر اقدامی 3 مورد را زیر تست کنید:
- عوض کردن کابل شارژر برای تست روشن شدن گوشی.
- تست کردن یک شارژر دیگر برای مشخص شدن ایراد نداشتن شارژر.
- نگهداشتن دکمه پاور و کم شدن صدا که باعث می شود گوشی شما ری استارت شود.
در انتها اگر این موارد را چک کردید و مشکلی یافت نشد، برای عیب یابی گوشی خاموش باید به تعمیرکار مراجعه کنید.
نرم افزار عیب یابی گوشی با کامپیوتر
نرم افزار عیب یابی گوشی با کامپیوتر که بتواند عیب های گوشی شما را به صورت دقیق نمایش دهد، وجود ندارد! به این دلیل که کامپیوتر دسترسی کامل به گوشی را ندارند. مثلا یک کامپیوتر نمی توانند قسمت لمسی گوشی شما که فقط با انگشت کار می کند را تست کند. البته نرم افزارهایی هستند که گوشی شما را به کامپیوتر متصل می کنند و برنامه های داخل گوشی را مورد بررسی قرار می دهند. اما همانطور که اشاره شد تست و آزمایش سخت افزارهای یک گوشی موبایل را نمی تواند انجام دهد.
در این مقاله روش های عیب یابی گوشی های هوشمند را برای شما آموزش دادیم. عمدتا این روش ها برای زمانی مناسب هستند که می خواهید گوشی دست دوم خریداری کنید یا قصد تست کردن سلامت گوشی خود را دارید. مثلا زمانی که گوشی شما شارژ نمی شود یا زود شارژ خالی می کند انجام تست سلامت گوشی و عیب یابی آن می تواند ایراد گوشی شما را مشخص کند. شما از چه روش هایی برای اطمینان از سالم بودن گوشی کمک می گیرید؟